Üçüncü göz çakrası altıncı çakradır. Alnın üzerinde, kaşların arasında bulunmaktadır. Sezginin ve öngörülerin merkezidir. Üçüncü göz çakrasının işlevi, açıklık ve hayal gücü ilkesi tarafından yönlendirilir.
Üçüncü göz çakrası anlamı
Beşinci çakra olarak adlandırılır:
- Üçüncü göz çakrası
- Kaş çakrası
- Ajna çakra
- Bhru Madhya
- Dvidak Padma
Üçüncü göz çakrası için en yaygın Sanskritçe adı “emir” ve “algı” anlamına gelen “Ajna” dır.
Bu çakra, tüm elementlerin saf hallerinde birleşimi olan “üstün element” ile ilgilidir.
3. göz çakrasının Yogik anlamı
Yogik metafizikte üçüncü göz veya Ajna çakrası, dualiteyi aştığımız merkezdir - kişisel bir “ben” in dünyanın geri kalanından ayrı, her şeyden bağımsız olarak var olan bir kişiliğin dualitesidir.
Harish Johari'nin dediği gibi, “boğazdaki Vishuddha Çakrasından Ajna Çakra'ya geçen bir yogi, beş elementi aşar ve zamana bağlı bilincin esaretinden kurtulur (mukta) . I-bilincinin süper-bilince emildiği yer burasıdır. ”(Harish Johari: Çakralar: Dönüşümün Enerji Merkezleri).
Üçüncü göz çakra rengi
Üçüncü göz çakrası en çok mor veya mavimsi mor renkle temsil edilir. Üçüncü göz çakra enerjisinin aurik rengi yarı saydam mor veya mavimsi beyaz olarak da görülebilir.
Rengi yerine, ay ışığını hatırlatan parlaklığı ya da yumuşak parlaklığı ile karakterizedir.
Üçüncü göz çakra sembolü
Üçüncü Göz çakrası sembolünün görüntüsü, bilgelikle sıkça ilişkilendirilen iki unsur içerir: baş aşağı üçgen ve lotus çiçeği.
Üçüncü göz çakrası yeri
Altıncı çakra için en yaygın kabul gören yer, burun köprüsünün biraz yukarısında bulunan kaşlar arasındadır. Yaygın bir yanılgının aksine, alnın ortasında değil, kaşların birleştiği gözler arasında bulunur. Ayrıca, başın ortasında gözlerin arkasında olduğu da tanımlanabilir. İkincil çakraların alnın orta çizgisi boyunca aktığını unutmayın, ancak üçüncü göz çakrası genellikle daha alçakta bulunur.
Üçüncü göz çakrası, uyku ve uyanma zamanı dahil olmak üzere, bioritimleri düzenlemekten sorumlu olan epifiz bezi ile ilişkilidir. Beyinde bulunan, ışığın ve değişmiş ya da “mistik” bilinç durumlarının algılanması ve etkisiyle ilişkisi nedeniyle dikkat merkezi olan bir bezdir. Optik sinirlere yakın konumlandırılmıştır ve görsel uyarmalara ve aydınlatmadaki değişikliklere karşı hassastır.
1 yorum
o zaman taç ve üçüncü göz çakralarımız hep iyi olsun :) lotus ne güzeeel :)
YanıtlaSil